Μερικές χρήσεις και τρόποι παρασκευής

 

Αφέψημα: Η συνηθέστερη χρήση του. Για ένα φλυτζάνι βράζουμε νερό και όταν φτάσει σε θερμοκρασία βρασμού ρίχνουμε μέσα ένα κουταλάκι του γλυκού δίκταμο (οποιαδήποτε μέρη του φυτού), το οποίο βράζουμε για ένα λεπτό και το κατεβάζουμε. Όσοι το προτιμούν γλυκό, ας δοκιμάσουν να προσθέσουν μέλι αντί για ζάχαρη.

Σκόνη: Τρίβουμε ξερά φύλλα σε σκόνη, που χρησιμοποιείται σε πληγές ως αντιμικροβιακή, επουλωτική, αντισηπτική, αντιαιμορραγική.

Λουτρό: Βράζουμε δίκταμο σε νερό και το προσθέτουμε στο ζεστό λουτρό, όπου μένουμε για 15-20 λεπτά. Ηρεμιστικό, τονωτικό, αυξάνει την ερωτική διάθεση.
Άλλες χρήσεις είναι ως επίθεμα-κατάπλασμα, μίγμα, αλοιφή, έγχυμα, βάμα, οίνος.

 

Web Design & Web Development Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου